Există câteva distincții destul de evidente între religie și spiritualitate.
Religia este un sistem organizat de principii și activități care sunt de obicei deținute de o comunitate sau un grup.
Spiritualitate: Aceasta este mai degrabă o activitate solitară și are de-a face cu găsirea liniștii și a sensului vieții. De asemenea, face aluzie la procesul de creare a credințelor în jurul scopului vieții și a conexiunii cu ceilalți, fără principii spirituale definite.
organizat vs nestructurat
Imaginați-vă un meci de fotbal care să vă ajute să înțelegeți legătura dintre spiritualitate și religie. În același mod în care religia te-ar putea ajuta să-ți descoperi spiritualitatea, regulile jocului, oficialii, alți jucători și marcajele terenului vă servesc drept ghiduri în timp ce jucați.
Fără a fi nevoie să joci pe un teren sau să urmezi toate regulile și regulamentele, lovirea cu mingea în jurul unui parc vă poate aduce totuși împlinire și distracție în timp ce exprimați nucleul jocului, la fel ca spiritualitatea în viață.
Poti alege intre cele doua.
Deși te poți identifica ca fiind atât religios, cât și spiritual, nici a fi religios, nici a fi spiritual implică celălalt.
De ce se angajează oamenii în practici spirituale?
Pot exista multe suișuri și coborâșuri, momente fericite și nefericite, de-a lungul vieții. Mulți indivizi consideră că spiritualitatea este o abordare excelentă pentru a-și găsi alinare și liniște în viața lor. Este practicat frecvent împreună cu alte activități precum yoga, care în cele din urmă pun accent pe reducerea stresului și eliberarea emoțională.
Construirea perspectivei este posibilă prin spiritualitate.
Spiritualitatea recunoaște că în viață există mai mult decât ceea ce faci zilnic. Te poate ajuta să realizezi scopul mai mare al vieții tale și să te elibereze de dependența de bunurile materiale. În plus, spiritualitatea poate fi folosită ca un mecanism de adaptare la incertitudine sau tranziție.