Credință și spiritualitate
Roductie int

Poziția majoritară a psihiatriei a fost că psihiatria nu are nimic de-a face cu religia și spiritualitatea. Credințele și practicile religioase s-au crezut mult timp că au o bază patologică, iar psihiatrii de peste un secol le-au înțeles în această lumină. Religia a fost considerată ca un simptom al bolii mintale. Jean Charcot și Sigmund Freud au legat religia de nevroză. DSM3 a descris negativ religia sugerând că experiențele religioase și spirituale sunt exemple de psihopatologie. Dar rapoartele de cercetare recente sugerează cu tărie că pentru mulți pacienți, religia și spiritualitatea sunt resurse care îi ajută să facă față stresului din viață, inclusiv al bolilor lor. Mulți psihiatri cred acum că religia și spiritualitatea sunt importante în viața pacienților lor.
Credința este foarte personală și înseamnă ceva diferit pentru toată lumea. Oamenii care nu se consideră „religioși” pot avea încă un puternic sentiment de credință care le modelează viața, viziunea asupra lumii și valorile prin care trăiesc. Pentru cineva care suferă de probleme de sănătate mintală, credința Ce este spiritualitatea fi un instrument foarte important în a-i ajuta să facă față problemelor lor și să ofere un sentiment de fundamentare într-un moment de mare suferință.
Cum poate ajuta spiritualitatea în problemele de sănătate mintală?
Când aveți de-a face cu probleme de sănătate mintală, poate fi ușor să vă simțiți singur, fricos sau confuz. Spiritualitatea poate ajuta la calmarea acestor sentimente oferind:
- O conexiune cu lumea din jurul tău
- O credință că există o putere mai mare care te va ghida
- Asigurarea că lucrurile se întâmplă dintr-un motiv
- Un grup de oameni care împărtășesc credințe similare
- Forță, bunăstare și calm (cum ar fi din meditație)
A putea să-ți exprimi și să-ți explorezi credința este un drept universal al omului, iar echipa ta de asistență medicală trebuie să respecte acest lucru. Explicându-le opiniile și convingerile, ar putea fi posibil ca acestea să le includă în tratamentul dumneavoastră.
Grupuri religioase
Vă puteți exprima credința ca parte a unui grup religios organizat care va putea oferi ajutor și sprijin în timpul tratamentului. Acest lucru poate fi un mare beneficiu dacă vă simțiți mai confortabil vorbind cu oameni care împărtășesc credințe similare. Dacă nu sunteți sigur unde să găsiți grupuri religioase locale în zona dvs., ar trebui să întrebați profesionistul din domeniul sănătății, deoarece în multe cazuri aceste grupuri vor avea legături puternice cu spitalele locale. Contactarea cu aceste grupuri vă poate ajuta în mai multe moduri, cum ar fi:
- Vorbind prin temerile sau temerile tale
- Rugăciune în grup
- Suport practic (cum ar fi ajutarea la cumpărături și la munca la domiciliu)
- Dând un sentiment de comunitate
- Vă ajută să vă explorați conștiința religioasă
- Construirea și menținerea abilităților de relaționare personală
Stigmatizare și grupuri nefolositoare În timp ce grupurile religioase în ansamblu oferă un sprijin util, uneori credințele lor particulare pot genera prejudecăți și excludere. Unele grupuri cred că o persoană care suferă de probleme de sănătate mintală este posedată de o forță sinistră, blestemată de spiritualitate o ființă superioară sau că ar trebui să fie evitate de alți membri ai grupului.
Cercetare și practică
Luate serios – Proiectul Somerset Spirituality
Publicat Mental Health Foundation: aprilie 2002 ISBN: 1-90-3645-29-8
Un raport bazat pe interviuri și discuții cu 27 de utilizatori de servicii de sănătate mintală din Somerset cu interes pentru credințele religioase sau spirituale. Ea evidențiază linia potențial îngustă dintre halucinații și viziuni, care ar putea duce la faptul că oamenii sunt fie văzuți ca „psihotici”, fie „spirituali”, în funcție de interpretarea experiențelor lor. De asemenea, dezvăluie modul în care persoanele care suferă de suferință ar putea fi mai bine susținute și înțelese, în special în cadrul comunităților de credință și al serviciilor de sănătate mintală.
Actualizare despre spiritualitate și sănătate mintală
Un briefing actualizat despre activitatea Fundației care explorează religia, spiritualitatea și sănătatea mintală. Această lucrare a fost informată de opiniile și experiențele utilizatorilor de servicii și ale supraviețuitorilor, așa cum au fost exprimate în sondajul condus de utilizatorii „Cunoașterea propriilor minți” și în cercetarea calitativă Strategii pentru viață, condusă de utilizatori în Marea Britanie.
Impactul spiritualității asupra sănătății mintale
O revizuire literară a dovezilor care leagă spiritualitatea și expresia religioasă de diferite aspecte ale sănătății mintale și, în special, de diferite probleme de sănătate mintală. Scris de Dr. Deborah Cornah.
Liniile directoare privind spiritualitatea pentru personalul din serviciile de îngrijire acută
Universitatea din Staffordshire (2008)
Recunoașterea dimensiunii spirituale a unei persoane este unul dintre cele mai vitale aspecte ale îngrijirii și recuperării în sănătatea mintală. Oamenii care folosesc serviciile doresc din ce în ce mai mult să aibă servicii pe care le consideră persoane întregi în contextul întregii lor vieți; iar spiritualitatea și credința sunt un element vital în acest sens.
Aceste linii directoare au fost elaborate pentru a oferi personalului de îngrijire acută o simplă introducere în problemele de spiritualitate din cadrul îngrijirii acute. Acestea acoperă șase probleme cheie:
- răspunzând nevoilor întregii persoane
- evaluarea nevoilor și riscurilor oamenilor
- abordări diferite în cartografierea spiritualității și identității
- lucrați cu credința și comunitățile spirituale
- blocuri pentru a răspunde la dimensiunea spirituală
- sprijin pentru personal.
Fiecare număr este ilustrat cu un scurt exercițiu și un studiu de caz, care sunt concepute pentru a spori conștientizarea personalului și încrederea în abordarea acestora. Scris de Peter Gilbert, profesor de asistență socială și spiritualitate, Universitatea Staffordshire, CSIP NIMHE Conducător național în spiritualitate și sănătate mintală.
Problemele de îngrijire spirituală O resursă introductivă pentru toți angajații NHS Scotland publicată de NHS Education for Scotland (2007) Spiritual Care Matters este dezvoltată ca o resursă în „îngrijirea spirituală”. Oferite într-un text ușor de înțeles cu imagini, domeniile acoperite includ: comunicarea și relațiile; istorie; doliu și pierdere; egalitate și diversitate; și grijă de propria bunăstare spirituală.
Sănătate mintală: experiențe minoritare etnice: Rolul credinței, spiritualității și religiei (HealthTalk 2013) Spiritualitatea a însemnat lucruri diferite pentru oameni diferiți, dar mulți oameni au împărtășit credințe în existența lui Dumnezeu sau Allah. Unii oameni care nu erau interesați de religia organizată își dezvoltaseră propriile practici spirituale, inclusiv diferite forme de rugăciune sau meditație. Doar câțiva oameni au spus că spiritualitatea nu a jucat nici un rol în viața lor. Mulți oameni au descris o relație între religie sau spiritualitate și sănătatea mintală. Câțiva oameni de credință creștină s-au referit la sănătatea lor mentală ca la o experiență spirituală.
„Urgența spirituală este un model explicativ util?” O lucrare de revizuire și discuție a literaturii de către Dr. Patte Randall și Dr. Nick Argyle (2005) Noua Zeelandă. Această lucrare / raport de cercetare oferă o descriere a primului serviciu de tratament intensiv la domiciliu din Noua Zeelandă. Lucrarea are o abordare colaborativă a întregii vieți.